• Biologická olympiáda - okresné kolo

    Okresné kolo biologickej olympiády v kat. D pre žiakov 5. až 7. ročníka sa konalo 25. 4. 2024 v CVČ v Dubnici nad Váhom. Našu školu reprezentovali a krásne výsledky dosiahli v teoreticko-praktickej časti Peter Waldecker zo 7. B (2. miesto – získal 49,5 b zo 60 b) a Matej Mucha zo 6. B (9. miesto – získal 41 b zo 60 b) – obaja úspešní riešitelia. Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

  • Matematické súťaže

    Okresné kolo Matematickej olympiády


    - pre 6. až 8. ročník sa konalo 3. 4. 2023 v ZŠ v Ilave. Našu školu reprezentovali 5 žiaci.
    Úspešnými riešiteľmi a nádherné umiestnenie získali – Šimon Štefančík (7. A) a Peter Waldecker (7. B) – 1. – 2. miesto a Vanessa Tomášiková (8. A) – 2. miesto.
    Gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

    Okresné kolo Pytagoriády


    - pre žiakov 3. až 8. ročník sa konalo 9. a 10. 4. 2023 v ZŠ Pod hájom v Dubnici nad Váhom.
    Našu školu reprezentovali 6 žiaci z 1. stupňa a 8 žiaci z 2. stupňa.
    Úspešnými riešiteľmi boli:
    3. ročník - 2. – 4. miesto – Natália Bložonová z 3. B,
    4. ročník - 7. – 9. miesto – Matúš Měřička zo 4. B,
    5. ročník – bez úspešného riešiteľa,
    6. ročník - 10. miesto – Matej Mucha zo 6. B,
    7. ročník – 1. miesto – David Ibolya zo 7. B,
    8. ročník – 6. miesto – Vanessa Tomášiková z 8. A,
    - 7. miesto–Daniel Amrich z 8. B.
    Gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

    IQ olympiáda


    - naša škola sa prvýkrát zapojila do súťaže spoločnosti MENSA. Ide o náročnú logickú súťaž, ktorá prebieha v 3 kolách (školské on-line, regionálne semifinále, celoštátne finále). V súťaži sa vôbec nesledujú o "naučené" vedomosti, ale ide najmä o schopnosť logicky uvažovať. Aj preto je len jediná kategória pre všetkých žiakov 2. stupňa. Súťaž je zameraná na vyhľadávanie intelektovo nadaných detí a je zostavená ako sada logických úloh. V školskom on-line kole žiaci riešili 25 náročných úloh za 30 minút. Do súťaže sa zapojilo 14 žiakov (na Slovensku 11 314 detí). Najúspešnejší bol Martin Baur z 9. B, ktorý skončil na 211. - 224. mieste (v kraji na 11. - 12. mieste zo 447 žiakov) a zabezpečil si postup do regionálneho kola.

  • Hodina techniky

    Nie, to nie je kurz šitia. Naši piataci na hodine techniky v rámci ručných prác prišívajú gombíky. Nabudúce ich čakajú rôzne druhy stehov, aby zašívať roztrhnuté tepláky a odtrhnuté gombíky nemuseli robiť iba ich maminy.

  • Exkurzia žiakov

    Dňa 2.5.2024 triedy 8.A a 8.B zavítali na exkurziu do spoločnosti ENCO Dubnica, s. r. o., v Dubnici nad Váhom, v areáli ZVS.
    Privítala nás Ing. Baginová Martina z personálneho oddelenia, ktorá nám pomohla exkurziu vybaviť a zorganizovať. Celou výrobou nás sprevádzali Ing. Zúbeková Alena a Ing. Záležák Pavol.
    Cieľom našej návštevy bolo bližšie spoznať túto spoločnosť, aby sme si vedeli predstaviť čo spoločnosť vyrába, aké stroje má, kto tam pracuje a pre koho. Keďže nás bolo celkom dosť, tak nás rozdelili do dvoch skupín a celou výrobou nás sprevádzali vedúci, ktorí rozumeli technológií a programovaniu. Videli sme výrobu krbov, odsávacích zariadení a krytov pre tlačiarenské zariadenia.
    Ochotní pracovníci vo výrobe nám ukázali ako sa u nich plech spracováva, ako CNC stroje plech tvárnia, vysekávajú, laserom režú.
    Ako budúci stredoškoláci by sme mohli v tejto spoločnosti študovať, praxovať a popritom zarábať. Nad tým viacerí z nás porozmýšľajú. 
    Poďakovali sme vedeniu spoločnosti, všetkým, ktorí nás prijali, vedúcim, ktorí nám ochotne všetko vysvetlili a pracovníkom za ochotu zodpovedať na naše zvedavé otázky.

  • Dejepisná olympiáda - krajské kolo

    19. apríla sa v Trenčíne uskutočnilo krajské kolo dejepisnej olympiády. Zúčastnili sa ho najúspešnejší historici z jednotlivých krajov, v kategóriách 7. až 9. ročník. Našu školu reprezentovali 2 žiaci, Alenka Holčeková ( 9. A) a Peter Waldecker ( 7. B). V ťažkej konkurencii sa nestratili a obaja boli v svojej kategórii úspešní riešitelia. Gratulujeme. 

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Fyzika v praxi

    Šieste ročníky si opäť vyskúšali fyziku v praxi. Skúšali ako sa dajú miešať kvapaliny s rôznou hustotou. A že ich namiešali naozaj zaujímavo aj vďaka rodičom, ktorí im vzorky doma starostlivo pripravili, vidno na tvárach mladých fyzikov. 

  • Praktické cvičenie z biológie

    Dňa 30.apríla 2024 si žiaci 8.A triedy vyskúšali viacero praktických aktivít:

    1. Určovanie krvej skupiny pomocou roztoku ANTI-A a ANTI-B.

    2. Prácu s elektrickým tlakomerom.

    3. Prácu so stetoskopom - počúvanie činnosti srdca a pľúc.

    4. "Opilecké okuliare" - žiaci si mali možnosť vyskúšať videnie človeka pod vplyvom alkoholu.

    Žiakov praktické aktivity obohatili o nové vedomosti a zručnosti z oblasti biológie človeka.

  • Okresné kolo v hádzanej

    Dňa 30.4.2024 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola v Touchdown Handball hádzanej, ktoré sa uskutočnilo v ZŠ Pod Hájom v Dubnici nad Váhom. Jedná sa o modifikovanú hádzanú upravenú pre žiacke kategórie. Je to výborná prípravná hra ku hádzanej, keď na menšom ihrisku hrajú piati hráči proti piatim. Naši žiaci však nezvládli finálový zápas proti domácemu tímu, keď celý zápas mali hru pod kontrolou a súper len doťahoval naše vedenie. Nakoniec sa mu po vyrovnaní podarilo 10 sekúnd pred koncom streliť rozhodujúci gól a postúpil do krajského kola v Prievidzi.

  • Vesmír očami detí

    Do 39. ročníka výtvarnej súťaže sa v našom okrese zapojilo 17 škôl a spomedzi množstva krásnych výkresov získala čestné uznanie aj práca Emky Holasovej. Blahoželáme!

  • Muzikál Jánošík

    23. apríla žiaci 7.- 9. ročníka navštívili Novú Scénu v Bratislave, kde videli výnimočné muzikálové dielo Jánošík. Hlavná postava bola stvárnená ako postava zbojníka, ktorý sa odhodlal bojovať s vrchnosťou, aby dosiahol sociálnu spravodlivosť a spoločenský pokrok. Žiakov predstavenie zaujalo a domov si odniesli nezabudnuteľné emotívne zážitky.

     

  • Geografická olympiáda

    Geografická olympiáda

    16. apríla sa uskutočnilo krajské kolo Geografickej olympiády v Novom Meste nad Váhom, na ktorej si zmerali sily žiaci základných škôl a gymnázií. V ťažkej konkurencií sa náš žiak – Martin Baur nestratil. Práve naopak, zvíťazil a postupuje z 1. miesta na celoslovenské kolo. Srdečne gratulujeme.. 

  • Môj sen o záhrade

    Vo výtvarnej súťaži, organizovanej Slovenským zväzom záhradkárov v Bratislave, sa spomedzi 262 prác z celého Slovenska v kategórii B (7 – 10 rokov) umiestnila medzi desiatimi ocenenými aj práca Emky Holasovej zo 4. A triedy. Blahoželáme! 

  • Deň Zeme

    Deň Zeme je deň venovaný Zemi, ktorý sa každoročne koná 22.apríla.

    Na našej škole sme si Deň Zeme pripomenuli reláciou v školskom rozhlase, ktorá mala poučný a ekologický charakter. Pani učiteľky a učitelia tvorili so žiakmi projekty ku Dňu Zeme. V rámci predmetu technika sme si zveľadili areál školy a jej okolie. Učitelia a žiaci sa obliekli do zeleného oblečenia.

    Veríme, že si naši žiaci uvedomili potrebu ochrany našej planéty.

     

  • Plavecká súťaž

    V pondelok 22.4. 2024 organizovalo mesto Nová Dubnica v spolupráci so ZŠ J. Kráľa plaveckú súťaž pre všetky tunajšie školy.

    Súťažilo sa v kategórií: 5. – 7. ročníka ( chlapci aj dievčatá ) – 25m a 8. – 9.ročník (chlapci aj dievčatá ) – 50m.

    Spomedzi približne 40 účastníkov, naši žiaci dosiahli výborné výsledky. Dokumentuje to aj fotografia všetkých našich umiestnených žiakov. GRATULUJEME.

     

  • McDonald´s cup

    Dňa 18.4. 2024 sa žiaci 3. a 4. ročníka našej školy zúčastnili okresného kola v A -McDonald´s cup.

    Z 9 zúčastnených družstiev skončili víťazne a postupujú do krajského kola. Gratulujeme!

  • Regionálne kolo vo volejbale

    Dňa 18.4.2024 sa uskutočnilo regionálne kolo vo volejbale žiakov v ZŠ Gorazdová Púchov. Okrem domáceho a nášho družstva, ktoré ako víťaz okresného kola malo nemalé ambície, sa na ňom zúčastnila ešte ZŠ z Domaniže. Naši chlapci však podľahli v prvom zápase domácemu tímu, ktorý bol tvorený výlučne z volejbalistov hrajúcich za VK Púchov. V druhom zápase po dobrom výkone porazili ZŠ Domanižu a obsadili druhé miesto. Do krajského kola postúpil len víťaz, našim chlapcom sa ušiel len pohár a diplom za umiestnenie.

  • Školské kolo Slávik Slovenska

    Školské kolo súťaže v speve slovenskej ľudovej piesne, Slávik Slovenska, sa uskutočnilo dňa 16.4.2024. Do súťaže sa zapojilo 31 žiakov 1.-8. ročníka. Ako je zvykom, žiaci súťažili v troch kategóriách. Nejeden očaril krásnym čistým spevom! 

    Vyhodnotenie:

    1.kategória:

    1.-3.roč. 1.miesto: T. Tremková (3.C) 2.miesto: Z. Horvátová (3.B) Z.Bourgues (1.A) 3.miesto: P. Remenár (3.A)

    2.kategória:

    4.-6.roč. 1.miesto: S.Sabolová (4.C)  2.miesto: E.Seewaldová (6.B) K.Brunovská(4.B) 3.miesto: Z.Surová (6.C)

    3.kategória:

    7.-9.roč. 3.miesto: M.Matušíková (8.B)

    Všetci súťažiaci si zaslúžia pochvalu! Víťazom srdečne blahoželáme! A prajeme im veľa úspechov v ďalšom kole tejto súťaže!

  • Netradičná hodina výtvarnej výchovy

    Dňa 11.4.2024 sa žiaci z 9.B triedy zúčastnili exkurzie KKC Hviezda v Trenčíne, kde sa konala výstava obrazov spojená s prednáškou o Arteterapii. Ide o psychoterapeutickú metódu, ktorá pozostáva z jednotlivých fáz ako pochopenie svojho vnútra, spoznávanie svojich pocitov a následné vyjadrenie seba samého prostredníctvom farieb na plátne.Výstava pozostávala z obrazov, ktoré namaľovali osoby s fyzickým a mentálnym znevýhodnením /deti i dospelí/, ktorí sa zúčastňujú tejto terapie pod dohľadom liečebných terapeutov.Výstava žiakov veľmi zaujala a otvorila im iný pohľad na svet farieb, ale i na osoby, ktoré veľakrát v našej spoločnosti nenachádzajú pochopenie. Spoznali, že farbami možno im pomáhať a skrášľovať ich smutný čierno-biely svet na svet veselší a pestrofarebný.

  • Zápis do 1. ročníka

    Zápis detí do 1. ročníka ZŠ pre školský rok 2024/2025 sa bude konať v dňoch 9. 4. 2024 (v utorok) a 10. 4. 2024 (v stredu) v čase od 14:00 do 17:00 hod. v priestoroch základnej školy.

    Zápis sa uskutoční pre deti, ktoré k 31. 8. 2024 dovŕšia vek 6 rokov a majú trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, za ich osobnej účasti.

    Na zápis treba priniesť:

    a) rodný list dieťaťa,

    b) platný občiansky preukaz oboch prítomných zákonných zástupcov,

    c) vyplnenú prihlášku na školský rok 2024/2025 (možnosť vytlačiť v škole).

    Pred zápisom rodičia vyplnia a odošlú elektronickú prihlášku. Vyplňte ju podľa údajov z rodného listu dieťaťa, používajte mäkčene a dĺžne. Vyplnenú prihlášku vytlačte, podpíšte (podpisujú obaja zákonní zástupcovia) a prineste na zápis. Vyplniť prihlášku elektronicky bude možné aj v škole. Ak nemáte možnosť prihlášku vytlačiť, my ju skontrolujeme a vytlačíme pri zápise a vy ju podpíšete.

    Prihlášku podpisujú obaja zákonní zástupcovia.

    Ak má dieťa iba jedného zákonného zástupcu alebo z objektívnych príčin nie je možné získať podpis druhého zákonného zástupcu, je potrebné k prihláške pripojiť „Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu, z ktorého bude bezpochyby vyplývať, že dieťa má len jedného zástupcu.

    Ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu. Na zápis je v tom prípade potrebné priniesť podpísané oboma zákonnými zástupcami "Pisomne_vyhlasenie_k_podaniam.docx". Zákonní zástupcovia sa tým dohodli, že podpisovať všetky podania týkajúce sa výchovy a vzdelávania ich dieťaťa, o ktorých sa rozhoduje v správnom konaní bude jeden zo zákonných zástupcov. Tomuto zákonnému zástupcovi budú zároveň doručované aj rozhodnutia.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Janka Kráľa 1
  • +421 x 42 4433642
    +421 x 42 4433657 ŠJ

Fotogaléria