• McDonald´s cup

    Dňa 18.4. 2024 sa žiaci 3. a 4. ročníka našej školy zúčastnili okresného kola v A -McDonald´s cup.

    Z 9 zúčastnených družstiev skončili víťazne a postupujú do krajského kola. Gratulujeme!

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Regionálne kolo vo volejbale

    Dňa 18.4.2024 sa uskutočnilo regionálne kolo vo volejbale žiakov v ZŠ Gorazdová Púchov. Okrem domáceho a nášho družstva, ktoré ako víťaz okresného kola malo nemalé ambície, sa na ňom zúčastnila ešte ZŠ z Domaniže. Naši chlapci však podľahli v prvom zápase domácemu tímu, ktorý bol tvorený výlučne z volejbalistov hrajúcich za VK Púchov. V druhom zápase po dobrom výkone porazili ZŠ Domanižu a obsadili druhé miesto. Do krajského kola postúpil len víťaz, našim chlapcom sa ušiel len pohár a diplom za umiestnenie.

  • Školské kolo Slávik Slovenska

    Školské kolo súťaže v speve slovenskej ľudovej piesne, Slávik Slovenska, sa uskutočnilo dňa 16.4.2024. Do súťaže sa zapojilo 31 žiakov 1.-8. ročníka. Ako je zvykom, žiaci súťažili v troch kategóriách. Nejeden očaril krásnym čistým spevom! 

    Vyhodnotenie:

    1.kategória:

    1.-3.roč. 1.miesto: T. Tremková (3.C) 2.miesto: Z. Horvátová (3.B) Z.Bourgues (1.A) 3.miesto: P. Remenár (3.A)

    2.kategória:

    4.-6.roč. 1.miesto: S.Sabolová (4.C)  2.miesto: E.Seewaldová (6.B) K.Brunovská(4.B) 3.miesto: Z.Surová (6.C)

    3.kategória:

    7.-9.roč. 3.miesto: M.Matušíková (8.B)

    Všetci súťažiaci si zaslúžia pochvalu! Víťazom srdečne blahoželáme! A prajeme im veľa úspechov v ďalšom kole tejto súťaže!

  • Netradičná hodina výtvarnej výchovy

    Dňa 11.4.2024 sa žiaci z 9.B triedy zúčastnili exkurzie KKC Hviezda v Trenčíne, kde sa konala výstava obrazov spojená s prednáškou o Arteterapii. Ide o psychoterapeutickú metódu, ktorá pozostáva z jednotlivých fáz ako pochopenie svojho vnútra, spoznávanie svojich pocitov a následné vyjadrenie seba samého prostredníctvom farieb na plátne.Výstava pozostávala z obrazov, ktoré namaľovali osoby s fyzickým a mentálnym znevýhodnením /deti i dospelí/, ktorí sa zúčastňujú tejto terapie pod dohľadom liečebných terapeutov.Výstava žiakov veľmi zaujala a otvorila im iný pohľad na svet farieb, ale i na osoby, ktoré veľakrát v našej spoločnosti nenachádzajú pochopenie. Spoznali, že farbami možno im pomáhať a skrášľovať ich smutný čierno-biely svet na svet veselší a pestrofarebný.

  • Zápis do 1. ročníka

    Zápis detí do 1. ročníka ZŠ pre školský rok 2024/2025 sa bude konať v dňoch 9. 4. 2024 (v utorok) a 10. 4. 2024 (v stredu) v čase od 14:00 do 17:00 hod. v priestoroch základnej školy.

    Zápis sa uskutoční pre deti, ktoré k 31. 8. 2024 dovŕšia vek 6 rokov a majú trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, za ich osobnej účasti.

    Na zápis treba priniesť:

    a) rodný list dieťaťa,

    b) platný občiansky preukaz oboch prítomných zákonných zástupcov,

    c) vyplnenú prihlášku na školský rok 2024/2025 (možnosť vytlačiť v škole).

    Pred zápisom rodičia vyplnia a odošlú elektronickú prihlášku. Vyplňte ju podľa údajov z rodného listu dieťaťa, používajte mäkčene a dĺžne. Vyplnenú prihlášku vytlačte, podpíšte (podpisujú obaja zákonní zástupcovia) a prineste na zápis. Vyplniť prihlášku elektronicky bude možné aj v škole. Ak nemáte možnosť prihlášku vytlačiť, my ju skontrolujeme a vytlačíme pri zápise a vy ju podpíšete.

    Prihlášku podpisujú obaja zákonní zástupcovia.

    Ak má dieťa iba jedného zákonného zástupcu alebo z objektívnych príčin nie je možné získať podpis druhého zákonného zástupcu, je potrebné k prihláške pripojiť „Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu, z ktorého bude bezpochyby vyplývať, že dieťa má len jedného zástupcu.

    Ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu. Na zápis je v tom prípade potrebné priniesť podpísané oboma zákonnými zástupcami "Pisomne_vyhlasenie_k_podaniam.docx". Zákonní zástupcovia sa tým dohodli, že podpisovať všetky podania týkajúce sa výchovy a vzdelávania ich dieťaťa, o ktorých sa rozhoduje v správnom konaní bude jeden zo zákonných zástupcov. Tomuto zákonnému zástupcovi budú zároveň doručované aj rozhodnutia.

  • 2% z daní

    PODPORTE SVOJE DETI poukázaním 2 % z dane z príjmov za rok 2023!

     

    Milí rodičia, pedagógovia a priatelia školy,

    PODPORTE SVOJE DETI poukázaním 2 % z dane z príjmov za rok 2023.

     

    INFORMÁCIE PRE ZAMESTNANCOV:

    V prílohe je tlačivo „potvrdenie.pdf“, ktoré Vám celé vypíšu na personálnom/mzdovom oddelení. Ďalšie tlačivo „Vyhlasenie .2023 škola final.pdf“ si už vypíšete sami podľa prílohy „info k vypisaniu tlaciva Vyhlasenie za 2023.pdf“.  Tlačivá môžete vypísať priamo do pdf súboru – sú editovateľné - alebo si ich vytlačte a vypíšte paličkovým písmom. Nezabudnite, prosím, na svoj podpis.

     

    Na poukázanie 2 % je nutné použiť iba tieto dve uvedené tlačivá v prílohe /POTVRDENIE + Vyhlasenie/, v opačnom prípade ich Daňový úrad neuzná a peniaze nebudú poukázané na účet nášho Rodičovského združenia.

    Poukázaná suma 2 % musí byť minimálne 3 €.

    Obe tlačivá treba doručiť do 30.4.2024  na Daňový úrad, Bratislavská 426/1, Dubnica n. V. alebo ich môžete odovzdať /príp. poslať po svojom dieťati/ triednej pani učiteľke do 19.4.2024. Tlačivá budú hromadne doručené hospodárkou RZ na Daňový úrad v Dubnici n. V.

     

    INFORMÁCIE PRE PRÁVNICKÉ OSOBY:

    V prípade, že chcete poukázať 1 (2 %) ako právnická osoba, urobíte tak v daňovom priznaní - postupujte podľa návodu na

    https://podpora.financnasprava.sk/920145-Poskytovate%C4%BE-podielu-zaplatenej-dane

     

    INFORMÁCIE PRE FYZICKÉ OSOBY, ktoré si sami podávajú daňové priznanie:

    Fyzická osoba môže darovať 2 % (3 %) len jednému prijímateľovi, pričom podiel zaplatenej dane je najmenej 3 eurá. Urobíte tak priamo v daňovom priznaní k dani z príjmov za rok 2023. 

    Viac info https://podpora.financnasprava.sk/190800-Pouk%C3%A1zanie-podielu-zaplatenej-dane-cez-podan%C3%A9-da%C5%88ov%C3%A9-priznanie-za-rok-2023?r=1

     

    Ďakujeme vopred v mene detí za Vaše príspevky.

     

    Ing. Adriana Matejčíková

    predseda Rodičovského združenia

  • Štvrtáci v mobilnom planetáriu

    Štvrtáci v mobilnom planetáriu

    Žiaci štvrtých ročníkov si umocnili už získané vedomosti z hodín prírodovedy v mobilnom planetáriu s príjemným astronómom Matúšom. Pohľadom do ďalekohľadu si priblížili vzdialený televízny vysielač. Potom spolu s „vesmírnym bádateľom“ v planetáriu preskúmali našu Slnečnú sústavu. Dozvedeli sa zaujímavosti o jednotlivých planétach a ďalších objektoch, ktoré sa nachádzajú v Slnečnej sústave. V druhej časti detailne preskúmali kométy. S vesmírnou sondou Rosetta zažili úžasné dobrodružstvo vesmírom ku kométe 67P/Čurjumov-Gerasimenko a spoločne kométu aj preskúmali. Viď. fotoalbum

  • Praktické cvičenie z biológie

    Na praktickom cvičení so žiakmi 8.B triedy sa podarilo pod mikroskopom dokonale zachytiť jednobunkového živočícha Črievičku veľkú.

    Žiaci 8.B sú veľmi šikovní ! 

  • Školské kolo biologickej olympiády

    Dňa 25.marca 2024 sa uskutočnilo školské kolo biologickej olympiády v kategorií D (žiaci 6. a 7.ročníka). Olympiády sa zúčastnilo 13 žiakov - z toho 11 úspešných riešiteľov.

    1.miesto: Peter Waldecker     7.B 
    2.miesto: Matej Mucha           6.B
    3.miesto: Matej Škrovánek    6.C

    Prví dvaja žiaci postupujú do okresného kola biologickej olympiády, ktoré sa bude konať 25.apríla 2024 na Základnej škole Centrum 1 v Dubnici nad Váhom.

    Úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme !!!

  • Okresné kolo v basketbale dievčat

    Dňa 5.4.2024 sa naše dievčatá zúčastnili okresného kola v street basketbale 3x3 dievčat. Popri základných školách J. Bosca z Novej Dubnice, Ilavy, P. Demitru a domácej Pod Hájom sme veľké očakávania nemali, skôr sme sa spoliehali, že dievčatá by mohli príjemne prekvapiť. Aj keď podali snaživé výkony a svoje zápasy prehrali vždy tesne, len jedno víťazstvo v turnaji znamenalo konečné 4. miesto. Dievčatá si však za bojovnosť a nasadenie v každom zápase zaslúžia pochvalu. Zostáva len veriť, že na budúci rok skončíme lepšie, nakoľko ani jedna hráčka nebola z 9. ročníka a tím ostane bez zmeny.

     

     

  • Okresné kolo v basketbale chlapcov

    Dňa 4.4.2024 sa naši chlapci zúčastnili okresného kola v street basketbale 3x3 žiakov. Súťaž sa konala na ZŠ Pod Hájom v Dubnici nad Váhom a okrem usporiadateľského a nášho tímu sa turnaja zúčastnili ešte SŠ J. Bosca z Novej Dubnice, ZŠ Ilava a ZŠ z Dubnice nad Váhom Centrum I. a P. Demitru. Náš tím, ktorý sa minulý rok prebojoval až do krajského kola má tento rok ambície postúpiť až na majstrovstvá Slovenska, nakoľko dve najväčšie opory tímu Adam Cyprian a Sebastian Gabriš sú o rok starší a skúsenejší. Dnes však Adam Cyprian nenastúpil kvôli chorobe, navyše sme prvý zápas v skupine nezvládli a bolo jasné, že ak chce náš tím obhájiť minuloročné prvenstvo a postúpiť do regionálneho kola, musel zvyšné zápasy vyhrať. To sa napokon podarilo, keď svojimi výkonmi žiaril Sebastian Gabriš a potiahol družstvo až k celkovému víťazstvu. Ostávame teda stále v súťaži a veríme, že keď sa nám uzdravia dvaja dnes chýbajúci hráči, tak sa podarí naplniť vysoké očakávania.

  • Svetový deň obezity - 4. marec

    Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky v spolupráci s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva a Skutočne zdravou školou o.z. vyhlásil celoslovenskú výtvarnú súťaž pri príležitosti Svetového dňa obezity. Súťaž prebieha v troch kolách - regionálne, krajské a celoslovenské. Toto ochorenie spôsobuje množstvo komplikácii, a preto je dôležitá prevencia. Tá je často jednoduchá a účinná. Stačí, ak do svojho bežného dňa zaradíme zdravú výživu, pohyb, spánok a obmedzíme sedenie pri počítačoch, mobilných telefónoch či televízii.
    Žiaci, mali zaujímavým spôsobom spracovať tému „Ovocie a zelenina ako superhrdina!“ (zeleninu a ovocie ako hrdinov pri prevencii nadváhy a obezity), pričom sa na jej splnení spolupodieľali ako kolektív. Do tejto súťaže sa zapojili i naši žiaci z 3. B triedy, ktorí v regionálnom kole za RÚVZ v Považskej Bystrici zvíťazili a postupujú do krajského kola súťaže. Žiakom blahoželáme a držíme palce, aby postúpili ďalej!

  • Čitateľský oriešok - finále

    Žiaci 3.B, 4. A a 4. B sa zapojili do súťaže Čitateľský oriešok. Po splnení literárnych a výtvarných úloh postúpili niektoré práce do celoslovenského finále. Teraz záleží na tom, koľko lajkov získajú ich výtvarné práce. Prosíme teda všetkých spolužiakov školy, ich rodičov, príp. aj známych o hlasy pre obrázky našich žiakov a to kliknutím
    na odkazy a označením „Páči sa mi to“. Ďakujeme a držíme im palce.

    Ema Holasová Facebook 

    Kristína Kuchariková Facebook

    Ema Miklová Facebook

    Justína Ježíková Facebook

    Karolína Poliaková Facebook

  • Hviezdoslavov Kubín- okresné kolo

    Centrum voľného času v Dubnici nad Váhom organizovalo okresné kolo celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých s názvom Hviezdoslavov Kubín. Okresného kola v prednese poézie a prózy sa zúčastnili a reprezentovali našu školu: z 3. A - Linda Richtáriková, 3.B – Saška Melichová, zo 4. A – Michal Prekop, z 5. A Sára Marušincová, zo 6. B Zora Zicháčková, z 8. B Michaela Matušíková. Napriek tomu, že sa všetci snažili, konkurencia bola veľká a do krajského kola nikto z nich nepostúpil. Vôbec to, však nevadí. Nie je vždy dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa! Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy!

  • Vesmír očami detí

    Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s hvezdárňami, okresnými astronomickými kabinetmi, centrami voľného času a regionálnymi osvetovými strediskami vyhlásili výtvarnú súťaž Vesmír očami detí, do ktorej sa zapojili so svojimi prácami i naši žiaci z/zo:

     2.A – A. Richtárech,

    3.B – E. Mačková, R. Rychtárechová,

    3.C – N. Kleinedlerová, T. Tremková,

    4.A – E. Holasová, V. Púčková, K. Kuchariková, R. Suchanová, K. Poliaková

     

     

  • Deň otvorených dverí

    Deň otvorených dverí

    V piatok 22.3. sa naša škola otvorila pre predškolákov a ich rodičov. Prišli sa oboznámiť s priestormi školy, zašportovať si, skúmať, objavovať, kresliť na počítači a vyrobiť si svojimi šikovnými rúčkami papierový darček. Po absolvovaní všetkých stanovíšť ich čakala odmena v podobe medaily. Fotografie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • Svetový deň vody

    Svetový deň vody pripadá každoročne na 22. marca a tohtoročným mottom je "Voda za mier". Tento medzinárodný sviatok sa koná na pamiatku dôležitosti vody a potreby trvalo udržateľného hospodárenia s vodnými zdrojmi. 

    V rámci našej školy si žiaci urobili projekty a nástenky na tému VODA. V školskom rozhlase zaznela relácia, ktorá šírila osvetu o šetrení a neplytvaní s vodnými zdrojmi. Starší žiaci odpovedali na kvíz s otázkami a zaujímavosťami o vode.

    Učitelia aj žiaci sa obliekli do modrého.

     

     

  • DOD pre predškolákov a rodičov

    Všetkých predškolákov a ich rodičov pozývame na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v piatok 22.marca 2024 od 14:30 hod. do 16:30 hod. 
    Môžete si pozrieť školu, zahrať sa a spýtať sa, čo vás zaujíma.

    Čo vás čaká:
    1. PROGRAMUJEM - MYSLÍM - práca s PC, kreslenie  
    2. VIEM SA HRAŤ A TVORIŤ - tvorivé dielne, výroba darčeka  
    3. NEBOJÍM SA PREKÁŽOK - športové hry
    4. SKÚMAM A OBJAVUJEM - hravé pokusy a pozorovania

    Tešíme sa na vás!

  • Súťaže s Talentídou

    EXPERT geniality show
    EXPERT je vedomostná súťaž, ktorá preverí vedomosti žiakov z 2. stupňa zo všetkých predmetov nad rámec ich učebných osnov . Súťaž prebehla už 28. 11. 2023, ale výsledky boli zverejnené až vo februári. Z našej školy sa zapojilo 14 žiakov 5. – 8. ročníka.
    Žiaci súťažili vždy v 2 témach. V 5. a 6. ročníku boli témy – Ako funguje svet a Päť jazykov kultúry. V 7. – 9 . ročníku si žiaci vyberali 2 témy z nasledujúcich možností – Od Dunajak k Tatrám, Mozgolamy, Svetobežník, Tajomstvá prírody, Do you speak English? a Góly, body, sekundy.
    Najlepšie umiestnenia:
    5. ročník – titul TOP EXPERT - Rita Fülöpová, 5. A – 106. miesto z 1775 žiakov, Samuel Baláž, 5. C – 213. miesto - titul EXPERT v téme Ako funguje svet – Júlia Vlasková, 5. A – 192. miesto
    6. ročník – titul TOP EXPERT – Matej Mucha, 6. B – 2. miesto z 1472 žiakov (1. miesto v téme Ako funguje svet).
    Všetkým zúčastneným ďakujeme, že si aj takýmto spôsobom rozširujú svoj rozhľad a skúsenosti.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Janka Kráľa 1
  • +421 x 42 4433642
    +421 x 42 4433657 ŠJ

Fotogaléria