• Hviezdoslavov Kubín- okresné kolo

    Centrum voľného času v Dubnici nad Váhom organizovalo okresné kolo celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých s názvom Hviezdoslavov Kubín. Okresného kola v prednese poézie a prózy sa zúčastnili a reprezentovali našu školu: z 3. A - Linda Richtáriková, 3.B – Saška Melichová, zo 4. A – Michal Prekop, z 5. A Sára Marušincová, zo 6. B Zora Zicháčková, z 8. B Michaela Matušíková. Napriek tomu, že sa všetci snažili, konkurencia bola veľká a do krajského kola nikto z nich nepostúpil. Vôbec to, však nevadí. Nie je vždy dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa! Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy!

  • Zápis do 1. ročníka

    Zápis detí do 1. ročníka ZŠ pre školský rok 2024/2025 sa bude konať v dňoch 9. 4. 2024 (v utorok) a 10. 4. 2024 (v stredu) v čase od 14:00 do 17:00 hod. v priestoroch základnej školy.

    Zápis sa uskutoční pre deti, ktoré k 31. 8. 2024 dovŕšia vek 6 rokov a majú trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, za ich osobnej účasti.

    Na zápis treba priniesť:

    a) rodný list dieťaťa,

    b) platný občiansky preukaz oboch prítomných zákonných zástupcov,

    c) vyplnenú prihlášku na školský rok 2024/2025 (možnosť vytlačiť v škole).

    Pred zápisom rodičia vyplnia a odošlú elektronickú prihlášku. Vyplňte ju podľa údajov z rodného listu dieťaťa, používajte mäkčene a dĺžne. Vyplnenú prihlášku vytlačte, podpíšte (podpisujú obaja zákonní zástupcovia) a prineste na zápis. Vyplniť prihlášku elektronicky bude možné aj v škole. Ak nemáte možnosť prihlášku vytlačiť, my ju skontrolujeme a vytlačíme pri zápise a vy ju podpíšete.

    Prihlášku podpisujú obaja zákonní zástupcovia.

    Ak má dieťa iba jedného zákonného zástupcu alebo z objektívnych príčin nie je možné získať podpis druhého zákonného zástupcu, je potrebné k prihláške pripojiť „Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu, z ktorého bude bezpochyby vyplývať, že dieťa má len jedného zástupcu.

    Ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu. Na zápis je v tom prípade potrebné priniesť podpísané oboma zákonnými zástupcami "Pisomne_vyhlasenie_k_podaniam.docx". Zákonní zástupcovia sa tým dohodli, že podpisovať všetky podania týkajúce sa výchovy a vzdelávania ich dieťaťa, o ktorých sa rozhoduje v správnom konaní bude jeden zo zákonných zástupcov. Tomuto zákonnému zástupcovi budú zároveň doručované aj rozhodnutia.

  • Vesmír očami detí

    Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s hvezdárňami, okresnými astronomickými kabinetmi, centrami voľného času a regionálnymi osvetovými strediskami vyhlásili výtvarnú súťaž Vesmír očami detí, do ktorej sa zapojili so svojimi prácami i naši žiaci z/zo:

     2.A – A. Richtárech,

    3.B – E. Mačková, R. Rychtárechová,

    3.C – N. Kleinedlerová, T. Tremková,

    4.A – E. Holasová, V. Púčková, K. Kuchariková, R. Suchanová, K. Poliaková

     

     

  • Deň otvorených dverí

    Deň otvorených dverí

    V piatok 22.3. sa naša škola otvorila pre predškolákov a ich rodičov. Prišli sa oboznámiť s priestormi školy, zašportovať si, skúmať, objavovať, kresliť na počítači a vyrobiť si svojimi šikovnými rúčkami papierový darček. Po absolvovaní všetkých stanovíšť ich čakala odmena v podobe medaily. Fotografie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • Svetový deň vody

    Svetový deň vody pripadá každoročne na 22. marca a tohtoročným mottom je "Voda za mier". Tento medzinárodný sviatok sa koná na pamiatku dôležitosti vody a potreby trvalo udržateľného hospodárenia s vodnými zdrojmi. 

    V rámci našej školy si žiaci urobili projekty a nástenky na tému VODA. V školskom rozhlase zaznela relácia, ktorá šírila osvetu o šetrení a neplytvaní s vodnými zdrojmi. Starší žiaci odpovedali na kvíz s otázkami a zaujímavosťami o vode.

    Učitelia aj žiaci sa obliekli do modrého.

     

     

  • 2% z daní

    PODPORTE SVOJE DETI poukázaním 2 % z dane z príjmov za rok 2023!

     

    Milí rodičia, pedagógovia a priatelia školy,

    PODPORTE SVOJE DETI poukázaním 2 % z dane z príjmov za rok 2023.

     

    INFORMÁCIE PRE ZAMESTNANCOV:

    V prílohe je tlačivo „potvrdenie.pdf“, ktoré Vám celé vypíšu na personálnom/mzdovom oddelení. Ďalšie tlačivo „Vyhlasenie .2023 škola final.pdf“ si už vypíšete sami podľa prílohy „info k vypisaniu tlaciva Vyhlasenie za 2023.pdf“.  Tlačivá môžete vypísať priamo do pdf súboru – sú editovateľné - alebo si ich vytlačte a vypíšte paličkovým písmom. Nezabudnite, prosím, na svoj podpis.

     

    Na poukázanie 2 % je nutné použiť iba tieto dve uvedené tlačivá v prílohe /POTVRDENIE + Vyhlasenie/, v opačnom prípade ich Daňový úrad neuzná a peniaze nebudú poukázané na účet nášho Rodičovského združenia.

    Poukázaná suma 2 % musí byť minimálne 3 €.

    Obe tlačivá treba doručiť do 30.4.2024  na Daňový úrad, Bratislavská 426/1, Dubnica n. V. alebo ich môžete odovzdať /príp. poslať po svojom dieťati/ triednej pani učiteľke do 19.4.2024. Tlačivá budú hromadne doručené hospodárkou RZ na Daňový úrad v Dubnici n. V.

     

    INFORMÁCIE PRE PRÁVNICKÉ OSOBY:

    V prípade, že chcete poukázať 1 (2 %) ako právnická osoba, urobíte tak v daňovom priznaní - postupujte podľa návodu na

    https://podpora.financnasprava.sk/920145-Poskytovate%C4%BE-podielu-zaplatenej-dane

     

    INFORMÁCIE PRE FYZICKÉ OSOBY, ktoré si sami podávajú daňové priznanie:

    Fyzická osoba môže darovať 2 % (3 %) len jednému prijímateľovi, pričom podiel zaplatenej dane je najmenej 3 eurá. Urobíte tak priamo v daňovom priznaní k dani z príjmov za rok 2023. 

    Viac info https://podpora.financnasprava.sk/190800-Pouk%C3%A1zanie-podielu-zaplatenej-dane-cez-podan%C3%A9-da%C5%88ov%C3%A9-priznanie-za-rok-2023?r=1

     

    Ďakujeme vopred v mene detí za Vaše príspevky.

     

    Ing. Adriana Matejčíková

    predseda Rodičovského združenia

  • DOD pre predškolákov a rodičov

    Všetkých predškolákov a ich rodičov pozývame na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v piatok 22.marca 2024 od 14:30 hod. do 16:30 hod. 
    Môžete si pozrieť školu, zahrať sa a spýtať sa, čo vás zaujíma.

    Čo vás čaká:
    1. PROGRAMUJEM - MYSLÍM - práca s PC, kreslenie  
    2. VIEM SA HRAŤ A TVORIŤ - tvorivé dielne, výroba darčeka  
    3. NEBOJÍM SA PREKÁŽOK - športové hry
    4. SKÚMAM A OBJAVUJEM - hravé pokusy a pozorovania

    Tešíme sa na vás!

  • Súťaže s Talentídou

    EXPERT geniality show
    EXPERT je vedomostná súťaž, ktorá preverí vedomosti žiakov z 2. stupňa zo všetkých predmetov nad rámec ich učebných osnov . Súťaž prebehla už 28. 11. 2023, ale výsledky boli zverejnené až vo februári. Z našej školy sa zapojilo 14 žiakov 5. – 8. ročníka.
    Žiaci súťažili vždy v 2 témach. V 5. a 6. ročníku boli témy – Ako funguje svet a Päť jazykov kultúry. V 7. – 9 . ročníku si žiaci vyberali 2 témy z nasledujúcich možností – Od Dunajak k Tatrám, Mozgolamy, Svetobežník, Tajomstvá prírody, Do you speak English? a Góly, body, sekundy.
    Najlepšie umiestnenia:
    5. ročník – titul TOP EXPERT - Rita Fülöpová, 5. A – 106. miesto z 1775 žiakov, Samuel Baláž, 5. C – 213. miesto - titul EXPERT v téme Ako funguje svet – Júlia Vlasková, 5. A – 192. miesto
    6. ročník – titul TOP EXPERT – Matej Mucha, 6. B – 2. miesto z 1472 žiakov (1. miesto v téme Ako funguje svet).
    Všetkým zúčastneným ďakujeme, že si aj takýmto spôsobom rozširujú svoj rozhľad a skúsenosti.

  • Biologická olympiáda – školské kolo

    Dňa 13. 2. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo biologickej olympiády v kategórii C pre žiakov 8. a 9. ročník v ZŠ CI v Dubnici nad Váhom.
    Výsledky našich žiakov:
    V teoreticko-praktickej časti nás reprezentovali žiačky 8. A triedy – Natália Mojteková obsadila 5. miesto a Nina Ranušová obsadila 8. miesto. Obe boli úspešné riešiteľky.
    V projektovej časti nás reprezentovala Michaela Matušíková z 8. B s krásnym projektom na tému Výcvik psov (príprava na dogdancing).V náročnej konkurencii so zaujímavými témami obsadila Miška konečné 5. miesto.
    Všetkým žiačkam ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

  • Technická olympiáda – krajské kolo

    Dňa 7. 2. 2024 sa uskutočnilo krajské kolo technickej olympiády v SOŠ obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom. Našu školu reprezentoval Matej Mucha zo 6. B v kategórii B (5. – 7. roč.). Súťaž mala 2 časti. Po teoretickom vedomostnom teste mali žiaci v praktickej časti zhotoviť drevený parník podľa technického výkresu. Matej obsadil konečné 8. miesto.

  • Matematická olympiáda – okresné kolo

    Dňa 24. 1. 2023 sa v ZŠ CI v Dubnici nad Váhom uskutočnilo okresné kolo v matematickej olympiáde.
    V kategórii Z5 nás úspešne reprezentovali žiačky 5. B triedy - Ella Trochanová (2. miesto) a Lucia Doskočilová (3. – 4. miesto).

    V kategórii Z9 nás reprezentovali Martin Baur z 9. B (6. miesto) a Adam Vlasko
    (10. miesto).
    Všetkým zúčastneným GRATULUJEME a ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Divadelné predstavenie v Bratislave

    Dňa 19.marca 2024 navštívili žiaci 5.A, 5.B a 5.C Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava v Bratislave a pozreli si divadelné predstavenie Terezka a Stratočas. Žiakom sa výkony hercov veľmi páčili a z Bratislavy odišli s          naozajstným kultúrnym zážitkom.

    Divadelné predstavenie malo krásnu myšlienku: Čas strávený s rodinou JE VIAC ako čas strávený s mobilom v ruke!

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Okresné predkolo vo vybíjanej dievčat

    Dňa 19.3.2024 sa naše žiačky zúčastnili okresného predkola vo vybíjanej dievčat, ktoré usporiadala SŠ J. Bosca v Novej Dubnici. Okrem týchto dvoch družstiev štartovali na turnaji ešte súkromná ZŠ z Novej Dubnice, ZŠ Bolešov a Pruské. Našim dievčatám sa nedarilo podľa vlastných predstáv a po dvoch víťazstvách a dvoch prehrách obsadili 3. miesto. Do okresného kola postúpili prvé dva tímy, čo znamená, že pre našu školu sa súťaž skončila.

  • Výtvarná súťaž- Môj sen o záhrade

    Žiaci 2.A, 3.B, 4.A a 4.B triedy sa zapojili do výtvarnej súťaže, ktorú vyhlásil Slovenský zväz záhradkárov. Téma bola: Môj sen o záhrade. Takto sa s touto témou popasovali naši žiaci:

    2.A – D. Gáborová, M. Tankovičová,

    3.B – N. Pružincová, E. Mačková,

    4.A – R. Suchanová, E. Holasová, K. Poliaková,

    4.B – K. Brunovská, N. Kutejová, K. Galandáková

     

     

  • Marec - mesiac knihy

    Marec -  mesiac knihy

    Mesiac marec je venovaný knihám. Prečo práve tento mesiac? Je to na počesť Mateja Hrebendu Hačavského, ktorý sa v tomto mesiaci pred 228 rokmi narodil. Jeho osud nebol ľahký. Vyrastal bez matky, od detstva mu     slabol zrak, no celým jeho životom ho sprevádzala láska ku knihám. Napriek tomu, že si ich nedokázal prečítať, zbieral ich, rozširoval i zachraňoval. Donášal ich vzdelancom, posielal do škôl a rôznych inštitúcii. Tak pomohol s budovaním knižníc. Žiaci tretích ročníkov navštívili zrekonštruovanú mestskú knižnicu v našom meste. Pozreli si nové priestory, nové rozdelenie kníh, ktoré si s radosťou i zvedavosťou prelistovali. Veľmi nás potešilo, že deti prejavili o knihy záujem a časť z nich si ich i zapožičala na domáce čítanie. Po pekných chvíľach s knižkou sa   žiaci presunuli na výstavu umeleckého drotára Milana Jankoviča. Prezreli si jeho výrobky a potom si sami vyskúšali prácu s drôtom a vŕbovými prútikmi - vyrobili si jednoduchý výrobok. 

    Fotografie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • Testovanie 9 - 2024

    V stredu 20. marca 2024 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9.ročníka z predmetov Matematika a Slovenský jazyk a literatúra (Testovanie 9 2024).

    V tento deň z organizačných dôvodov bude žiakom 5. až 8. ročníka udelené riaditeľské voľno. Žiaci 5. až 8. ročníka, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, sú zo stravy na tento deň odhlásení.

    Špecifikácie testov T9 2023 sú zverejnené na stránke NIVaM v časti Dokumenty na stiahnutie:

    2023/2024 | NUCEM  

    Všetkým testovaným žiakom želáme veľa úspechov.

  • Návšteva predškolákov

    Návšteva predškolákov

    V dňoch 11. - 12. marca navštívili Základnú školu Janka Kráľa predškoláci  MŠ z Novej Dubnice spolu so svojimi pani učiteľkami. Počas týchto dvoch dní navštívilo prvácke triedy /1.A a 1.B/ cca  60 predškolákov. Prváci po svojich 7 mesačných skúsenostiach predviedli predškolálkom svoje zručnosti v oblasti čítania,  písania, počítania.  Z pohľadu školský  lavíc sa žiaci MŠ spoločne zapájali do zábavných aktivít,  ktoré si prváci pre nich pripravili, spievali, tancovali, zacvičili si pohybové rozcvičky a uvoľňujúce cvičenia. Prváci mali z  návštevy obrovskú radosť. Ďakujeme za návštevu a tešíme sa o rok zas. Fotografie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • Okresné kolo vo florbale chlapcov

    Dňa 12.3.2024 sa v športovej hale v Novej Dubnici konalo okresné kolo vo florbale chlapcov. Zúčastnili sa ho ZŠ Centrum I. a P. Demitru z Dubnice nad Váhom, SŠ J. Bosca, a ZŠ J. Kráľa z Novej Dubnice. Náš tím mal po víťazstve v okresnom predkole veľké ambície aj v okresnom kole. Absencia 4 hráčov zo základnej zostavy a slabší deň spôsobili, že chlapci prehrali všetky tri svoje zápasy a skončili na poslednom 4. mieste. Do regionálneho kola postúpil víťazný tím dnešného turnaja ZŠ Centrum I. z Dubnice nad Váhom. Víťazovi blahoželáme a prajeme mnoho úspechov v ďalšej časti turnaja.

  • RR informuje..

    Milí rodičia,

    dňa 16.10.2023 prvýkrát v šk. roku zasadala Rodičovská rada nášho občianskeho združenia Rodičovské združenie pri ZŠ Janka Kráľa Nová Dubnica.

    Verím, že sa všetkým žiakom páčil darček, ktorý za svoju snahu  dostali od Rodičovského združenia ku vysvedčeniu v minulom šk. roku – ponožky v školskom dizajne a 3D kľúčenku – maskota ku 60.výročiu založenia našej školy.

    Ďakujeme vám – rodičom -  v mene žiakov za krásnu sumu z 2 % z dane z príjmov vo výške 4661,41€, ktorá prišla na účet RZ. A takisto vám ďakujeme za platenie rodičovských príspevkov /takmer 100 % rodičov uhradilo tento príspevok/.

    Všetky prijaté financie putovali len pre žiakov vo forme odmien, príspevkov na súťaže, dopravu, stojany na kolobežky a veľa ďalšieho /bližšie info v prílohe/

     Aj tento rok pôjdu financie z Rodičovského združenia na pekné odmeny za súťaže, aktivitu, darček ku koncu školského roka, na Mikuláša, MDD, dopravu na lyžiarsky výcvik a školu v prírode a veľa iných aktivít.

    Všetci ôsmaci sa môžu tešiť do vedeckého parku VIDA BRNO alebo do Aurelius Bratislava. V prípade výletu do Brna prosíme rodičov, aby zabezpečili pre svoje deti pasy alebo občianske preukazy.

    Na zasadnutí bol odsúhlasený rodičovský príspevok nasledovne:

    • v sume 17 € na prvé dieťa, na každé ďalšie dieťa 13 € a pre žiakov v hmotnej núdzi 8 €.

                 Rodičovské príspevky je nutné uhradiť do 31.12.2023 na účet rodičovského združenia:   

    SK15 0900 0000 0051 8205 2364. SWIFT:  GIBASKBX. Do poznámky uveďte: meno a priezvisko dieťaťa/detí + trieda/triedy.

    Darček dostane každé dieťa, preto je dôležité, aby boli rodičovské príspevky vami uhradené včas.

    • Ďalej boli na zasadnutí schválené:

    VÝKONNÝ  VÝBOR

    • Predseda:   Adriana Matejčíková
    • Podpredseda: Simona Pavlikovská
    • Tajomník: Igor Skrutek
    • Hospodár:  Gabriela Krúpová
    • Člen:  Lenka Kaššová

    REVÍZNA  KOMISIA

    • Predseda: Martin Škrovánek
    • Člen: Janka Pajtinová, Lucia Barinková

     V prílohe si môžete pozrieť:

    Rodičovská rada plánuje dňa 3.2.2024 Školskú zábavu v KD Kolačín. O predaji vstupeniek budeme včas informovať.

    Už môžete oslovovať p. Simonu Pavlikovskú /0949 173482/, pavlikovska.simona@gmail.com/ ohľadom sponzorských darov na školskú zábavu. Výťažok z tomboly ide výlučne na financovanie potrieb našich žiakov.

    Teším sa na spoluprácu v tomto školskom roku a želám veľa úspechov vám i vašim deťom.

     

    Ing. Adriana Matejčíková

    predseda Rodičovského združenia

    pri ZŠ Janka Kráľa Nová Dubnica

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Janka Kráľa 1
  • +421 x 42 4433642
    +421 x 42 4433657 ŠJ

Fotogaléria